BIhagens Bikupa

Bloggen det surras om

bloggen det surrar om

¡Alabar a Dios! (=Prisa Gud!)

av | feb 27, 2021 | 0 Kommentarer

Wow! Nu blev det lättare att andas igen, ¡Alabar a Dios! Fuldansande till Spotifypartylåtlistan på högsta volym virvlar jag runt här hemma. För jag har hittat en lösning på boendeglappet; hemlösheten. Jag får hyra ett hus! Här i närheten av gamla huset dessutom! Så när jag lämnar över husnycklarna till nya ägaren den 1 april har jag nånstans att ta vägen de ca tre månader som är tiden mellan husförsäljningen och Spanienflytten! ¡Gracias a todos los ángeles que me están cuidando! (Tack till alla änglar som vakar över mig!)
Jag skuttar runt helt happy go lucky uppe bland molnen nu, dansen har övergått i någon euforisk flamencomix med balett-/fridansliknande inslag kompletterat med överdrivna Queen-poser och så en portion afropowerdance på det. Vill du förstå känslan? Lyssna på Gipsy Kings “Baila Me” (1991) med tokhetsigt gitarrspel och handklapp och fotstamp och trummor: “Baila-baila-baila-baila, baila-baila-baila me. Esta rumba a ta gitana, que yo siempre cantaré. Pero lo siempre cantaré, pero lo siempre cantaré. Este rumba a ta gitana, veo que yo siempre cantaré!”
(Texten har nog lite slang i sig, men betydelsen är väl typ att man ska dansa, dansa, dansa en zigenar-rumba för honom, som han alltid ska fortsätta sjunga?)
Så läser jag på FB:s Spaniengrupper och Svenska Magasinets nyhetsrapportering om hur smittotalen sjunker och antalet vaccinerade ökar och man börjar kunna röra sig friare i flera delar av Spanien, yeah the dance continues! Baila, baila, baila! Ska drömmen bli sann eller? Jag tror det! Jag tror det!
Grymt peppad och inte så lite svettig scrollar jag runt på olika bokningssidor för att boka hotell i Fuengirola, vilket jag inte gjort än, till vår hitta boenderesa i april (även passa på att då kolla jobblokalen jag fått erbjudande om, träffa de nya kollegorna och inspektera barnens skola). Yes! Att välja hotell är ju världens roligaste sysselsättning, jag älskar det! Drömma mig bort till platsen och planera! Känslan denna gång är ännu bättre för snart, snart sätter vi ner bopålarna där ju!
Men säg den lycka som varar, det plingar till i mejlkorgen och det är flygbolaget som meddelar att flyget jag bokat har avbokats… Vaaa? De har flyttat oss dagen före, med ett dygns transfertid i Stockholm, ääääh, va? Och nu måste jag ju boka om Coronatestet så jag hinner få det 72 timmar före resan som reglerna säger! Fan, måste ändra allt! Och inga andra bra resor verkar finnas att ändra till… WTF! Och ska jag boka om tillkommer en avgift på ca 2000kr…
Fan. Fast jag har rätt att avboka och få alla pengarna tillbaka, säger de iaf. Inser att många fått vänta i evigheter på återbetalning av inställda flygresor men… Ok, jag avbokar resan. För jag går in på en flygjämförelsesite och hittar ännu bättre flygtider och lika bra priser som originalresan (utan ombokningstillägget) hos konkurrenten. Puh, tur! Så jag bokar konkurrenten.
Bra resetider är guld värt, det vet alla som suttit där på flygplatser runt om i världen och degat timme efter timme, eftersom snålheten gjorde att man valde skitlånga transfertider. No, i´m too old for that shit. Nu hoppas jag på det bästa och håller tummarna att vi kommer iväg på denna flygning och där och då hittar ett bra boende på vackra Costa del Sol. Ok, talk to ya later. Jag håller dig informerad.
Hasta pronto. Kram Jenny.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *