BIhagens Bikupa

Bloggen det surras om

bloggen det surrar om

Beröra eller inte be-någon-röra?

av | mar 11, 2021 | 0 Kommentarer

En stor anledning till min Spanienflytt är att få njuta! Av sol och värme! Men arbetssituationen i Spanien är verkligen ingen solskenshistoria. Jag som jobbar i en drabbad bransch, massage, kan få det lite kämpigt om inte coronaläget lättar upp snart. Svenska magasinet rapporterar i mars om februaris dystra arbetslöshetssiffror för provinsen Málaga; 204.293 personer. Det verkar öka och öka. Men det ska ju vända nån gång eller hur? Tänker jag som den hurtbulle jag är.

Att vara massör är att vara NÄRA andra människor… Inte bra numera. Svårt läge. Men jag som känner hur BRA jag mår av beröring har bokat in tre egna massager i mars, hos en av alla miljoner munskyddsbeklädda och handspritande massörkollegor jag har här i stan. (Vi är många som kämpar för att sätta mat på bordet till våra barn. Okej, lätt överdrift. Sverige är inget U-land direkt.)

Nu i mars har jag hundra järn i elden så jag har tagit min familjealmanacka, du vet en sån där som är uppdelad i fyra olika kolumner, och skrivit in rubriken “Yin” i en kolumn. Och där bokat in egentid med jämna mellanrum under hela mars: Alltså tid för att vila och tanka energi, bara njuta och ta emot istället för att ge och göra. Egen massage var tionde dag blir det alltså! Mmm. Ååååh. Yeah! Man ska inte glömma att tanka kraft för att orka med alla utåtagerande yang-aktiviteter man sysslar med.  That´s a fricking awesome idea, you know! Älskar att känna må bra-hormonet flöda genom varje fiber av kroppen och själen!

Helt såsig i hjärnan efter att ha vinglat ut från första massagetillfället, har jag även bestämt mig för att leja bort hela flyttstädningen av huset. Oj, hoppsan 4.200kr efter rutavdrag, tjosan hejsan, det sved… Men det svider inte lika mycket som min stackars kropp skulle göra om jag skulle skura, gnugga och städa själv, så jag tar den smällen. De pengarna hade INTE gjort mer nytta på banken om det innebar att jag dessutom blev utbränd psykiskt p.g.a. för mycket att göra.

Åh, bara tanken på att ha flera egna massager inbokade gör att jag andas djupare och axlarna sjunker ner från öronen. Aaah!

Kram från din vän, Jen.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *