BIhagens Bikupa

Bloggen det surras om

bloggen det surrar om

Bi-envenido a mi infierno (Välkommen till mitt helvete)

av | feb 12, 2021 | 0 Kommentarer

Plötsligt slår det mig. Jag är ute och skottar snö och inser att detta hus inte är mitt hus längre. Det är ju sålt. Helvete… Jag har nerverna utanpå, har liksom halkat ner i ett råkallt dike (ja, Piteå har rätt kallt just nu, typ -15 grader). Jag känner mig… Ensam och rädd. Hur fan ska det här gå? 😟 Jag har pendlat så mycket mellan hopp och förtvivlan de senaste 5-10 månaderna att jag tror jag blivit bi-polär 🐝 … Har tragglat på med att försöka genomföra skilsmässa, husförsäljning och Spanienflytt. Det är fyra nyanser av grått just nu, total förvirring. Var fan tog den solgula, glada bi-färgen vägen? Den har runnit ur mig. Jag har hundra lösa trådar som hänger i luften och spretar och sprakar och vette fan vars allt ska ta vägen. TIA-attack! (= Transitorisk ichemisk attack; en liten blodpropp täpper en kort stund till blodcirkulationen i ett kärl i hjärnan. 🧠)

Ok. Fokusera Jenny. Visst, du blir hemlös snart. Handpenningen på villan är betald men än sitter du säkert. Ett tag till. Hm. Vi satte överlämnande-/övertagandedatumet av huset till  1 april… Hur tänkte vi där? April fools day, Lurad-Kalle-koskit-långnäsa-dagen? Seriöst. Nä fan vilket skämt. Lika stort skämt som det är att försöka flyga dessa Covidtider. Ingen vettig människa flyger dessa tider! 😷😪 Jag flög såklart inte på några semesterresor under hela förra året (a-a-abstinens!). Men nu är det nödvändigt. Jag ska flytta till Spanien och behöver fixa lägenhet, kolla på jobblokalen jag fått erbjudande om att ha min massageverksamhet i, samt förhoppningsvis tima det så bra att jag kan träffa någon av mina nya kollegor på redaktionen (well, iaf stå två meter ifrån dem med munskydd på) och även kolla upp barnens eventuella nya skola.

Jamen låt mig berätta om hur det är att få till en flygresa dessa tider. Flyget bokas. Och avbokas. Och ombokas. Ja, inte tänkte jag på att en avresa en måndag innebär Covidtestning på en helg (72 timmar före avresan) och att detta pcr-test inte görs på helger på det enda teststället jag hittar i min lilla stad.

Jag bokade flyg som jag alltid bokat flyg. Kollade bästa datum och bästa pris och klickade och betalade. Visst hade jag ombokningsbar biljett men jag tänkte aldrig på att det kan vara knepigt att tima pcr-test med flyg när man inte bor i en storstad. Och hoppsan, en extra avgift lades på ombokningen (2 pers för 1.200kr) av flyget utan att jag visste det när jag valde ombokningsbar biljett och hoppsan, pcr-testet visade sig vara dyrare (2 pers för 5.400kr) än själva flygresan (2 pers för 4.400kr), å andra sidan var ju flyget billigare än nånsin, likaså är hotellen döbilliga (coronarelaterat skämt, roligt så man dör va… Nähä inte det, förlåt, jag skyller på att jag lyssnat för mycket på Spotifylåtlistan Covid-19 Quarantine Party och skrattat vettet ur mig). Hotell för under 500 spänn natten är ju som hittat!

Denna ekvation innebär att min ständiga budget för årliga mor och dotterresan, 2 pers till Medelhavet 1 vecka, hålls på pricken. Det var ju underligt att det blev samma för allt är ju annorlunda nuförtiden. Hm vad är oddsen att komma iväg med flyget, det känns som 50% chans ungefär (även om jag känner flera som lyckats resa trots allt). Kommer jag inte iväg blir jag… Arg som ett bi 🐝 men det kan gå hursomhelst. Man kanske dessutom har Covid när man testar sig och då är det ju karantän. Ja man kan ju dö också. Jag tänker osökt på Piteås stoltheter i Euskefeurat och deras låt Pessimistkonsulten: “Det är lika bra att sluta drömma. Det går åt helvete ialla fall. För om man drömmer om Paris, hamnar man på något vis, lik förbannat i Hudiksvall.” Ja den som lever får se.

Hasta pronto, Jenny Bihagen

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *