BIhagens Bikupa

Bloggen det surras om

bloggen det surrar om

En spansk midsommarnattsdröm?

av | jun 23, 2021 | 0 Kommentarer

Ikväll ska jag och några klasskompisar fira spansk midsommar med god mat och dryck. La noche de San Juan heter festhögtiden som firas här mellan 23:e och 24:e juni. Tyvärr verkar Corona sätta stopp i år för detta, liksom förra året. 😢 Men man får försöka njuta lite ändå!

Stränderna i Fuengirola stängs kl 22-08, så vi missar den upplevelsen tyvärr. Det skulle annars varit stora eldar på stränderna, 🔥 musik och dans, party, hoppande över eldar (?!) och så traditionen att på natten skriva ner något man vill bli av med på ett papper som man sedan kastar i elden… Det hade varit en upplevelse. Och man kunde ha kastat alla ansiktsmasker i eldarna inatt för de är vi ju döless på, men nej. Och det är väl inte förrän nu på lördag som man slipper munskydd utomhus här i Spanien?

Men fyrverkerier 🎊 kan det bli inatt har jag hört det ryktas om. Jaja den som lever får se hur det blir. Vi får göra det bästa av det!

Förresten… Vet du vad jag ska göra? En av danslärarna på en av Fuengirolas dansskolor ger privatlektioner 🙌😁 oh yes! En hel timme med ett dansproffs 😍hemma hos en själv 💃🕺(han kommer alltså hem till en) och det kostar mindre än en halvtimmes massage i Sverige! Och då måste man ju ta sig till lokalen själv, nu kommer han hem! 🤩👍

Jamen självklart måste jag testa privatlektioner i salsa! Sí! Det ska jag unna mig! Mums filibabba 😂👏😅 Jag har stor lägenhet med ett bra utrymme som passar som dansgolv i vardagsrummet så det är ju helt perfekt 👌

Fast när min kompis sa till vår spansklärare i klassrummet idag att dansläraren ville lära sig engelska av mig (eller träna på att prata engelska) 😂 under danslektionen ringde spanskalärarinnan, helt sonika, upp dansläraren och sa på spanska: ”Jag är Jennys lärare i spanska. Det är strängt förbjudet att prata engelska med henne, bara spanska!!” Så kul 👏 ja gissa om jag längtar! Två flugor i en smäll. Språk- och dansträning samtidigt, perfecto!

Hasta luego, Jenny 🥳🎉

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *