BIhagens Bikupa

Bloggen det surras om

bloggen det surrar om

Dansa som en fjäril & stick som ett bi

av | aug 8, 2021 | 0 Kommentarer

Jajamänsan. Dags att svänga sina lurviga igen. Jag har inte satt min fot på ett gym på flera år efter att ha jobbat på ett (i tolv år). Inte haft lust. Men idag är det inte direkt ordinär gruppträning som står på schemat. Det är dansworkshop – i kubansk salsa! 🥳

Jag ramlar flåsande svettig in på dansskolan ”Sswing” som håller till ovanpå ett crossfitgym i Miramar-industriområdet. En rännil av svett letar sig ner längs min rygg och jag tycker väldigt synd om den stackare som ska paras ihop med mig när vi ska dansa två och två. Pobrecito! 😅

Man behöver bara ta ett steg utanför lägenhetsdörren för att svettas som en gris här i högsommar-Fuengirola, men idag hade jag dessutom hetsat runt stan på cykel, alldeles för tidsoptimistiskt med en upp-fuckad mobil-GPS i ena näven. Att säga att jag var sjöblöt när jag kom fram är en underdrift.😬

Osökt kommer ett Fame-filmcitat till mig när jag ser att alla klasskompisar redan är där (och till råga på allt känner jag frånvaron av AC i lokalen): “You’ve got big dreams? You want fame? Well, fame costs. And right here is where you start paying – in sweat.” 💦

Nej. Det är inte exakt det som vår dirigent José säger när han skrattande och skämtande på kulsprutesnabb spanska leder oss genom salsans grundsteg (uno-dos-tres, cuatro-cinco-seis). Eller vad vet jag? Det är kanske exakt det han säger… 🤔 Men vem bryr sig om vad José skojar om? Hans högeraxel känns skön under min vänsterhand när han tar fast mig för att visa några steg för klassen. Just här och nu pluggar vi inte spanska språket. Nu tränar vi på kroppsspråket. Och det är grejer det. ❤️ Oh yeah. ”The steps aren’t everything. You have to feel the music!”🪘🥁🪘

José är ju lika snabbfotad (wow) som snabbpratad (what?) som vältränad (wo-hooo!). Jaa, du förstår att ”Im having the time of my life” här (för att dra en Dirty Dancing-parallell). 🥳

De kubanska rytmerna trummar på i högtalarna och sprider en sexig exotisk känsla (om man blundar alltså, för träningslokalen är lika trist som alla träningslokaler med elaka speglar 💀 från golv till tak).

Vi låter kropparna tala och det är dagens sanning. Fråga Hips Don’t Lie-Shakira. 💃 Våra höfter ljuger inte! Och snart dansar vi vidare mot ”Skybar” uppe på Veramar där man dansar salsa på tionde våningen och dricker Cuba Libre under bar himmel. Jag säger bara: ¡Arriba! ¡Eso! ¡Olé!

Och ¡salud! 🥂

/Jenny

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *