BIhagens Bikupa

Bloggen det surras om

bloggen det surrar om

En sväng till spanska Akuten

av | feb 4, 2022 | 0 Kommentarer

Jag som är av norrländskt hårdnackat virke hade inte gått till doktorn själv efter bara 4 dagar med 39 graders feber (och värk) eftersom ”man ska inte känna efter så förbannat” men han som älskar mig blev visst orolig och var väldigt bestämd så det var bara att följa hans beslut. 🕺

Jag kände mig, bisarrt nog, glad i hågen mitt i sjukdomstillståndet (just då lätt avtrubbad/avdomnad av Ipren). För jag skulle ju för första gången få testa spansk sjukvård. Spännande! 🌟

Eftersom det obligatoriska ”pinne i näsan-testet” redan gjorts dagen före och visat negativt svar, var min bästa gissning influensa. Och det behöver man ju ofta inte gå till doktorn för. Men men. Det blev kväll och han körde iväg med mig till akuten. 🚑

Som svensk kunde jag visa upp mitt blåa EU-sjukvårdskort i receptionen (som ger oss utlänningar samma rätt till akutsjukvård i Spanien som inhemska befolkningen) och snart får vi komma in till doktorn. 👍

Att min spanska kärlek fanns vid min sida var lyckosamt. Doktorn kunde ingen engelska så det var verkligen bra att ha en tolk med sig (när man inte riktigt är proffs på spanska ännu). Sedan att jag inte fattar vad min tolk säger är en annan femma 😂. Han pratar ingen engelska utan en spansk dialekt som är väldigt krånglig… Jag har väl aldrig gillat att göra det enkelt för mig här i livet. Men fördelen är ju att jag kan be honom upprepa samma ord 100 gånger i hemmets lugna vrå. 👌

Det var inte i onödan vi åkte in till doktorn, visade det snart sig. Det var halsfluss jag hade och nu knaprar jag penicillin för det. Allt gott.

Kram Jenny 🤗

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *