BIhagens Bikupa

Bloggen det surras om

bloggen det surrar om

Ingen vidskeplighet här inte…

av | apr 13, 2021 | 0 Kommentarer

Vad är bästa sättet att hitta lägenhet i Spanien? Jag som är mitt uppe i det har några tips. Man behöver verkligen åka till platsen rent fysiskt för att känna av området och stämningen! Många mäklare och privata uthyrare ger virtuella visningar på plattformar som ”Idealista” m.fl. men det är inte samma sak. Är du på plats kan du gå runt utanför byggnaden på olika tider på dygnet. Se hur solljuset faller på din balkong, hur mycket det festas utanför din port, hur nära det är till matbutiken, osv. På riktigt få en känsla för stället.

Du kan kolla de där hörnen i lägenheten som ”råkas glömmas bort” att filmas och fotas. Är det måhända trasigt, fuktskadat eller nedslitet? Är du på plats kan du kolla om recliner-fåtöljens mekanik fungerar osv.
Ibland är filmen missvisande åt andra hållet, som var fallet häromdagen när jag besökte en lägenhet. Den där filten som dolde soffan som jag trodde låg där för att soffan var ful låg där istället för att skydda en jättefin, ny soffa! Ibland är bara filmaren inte smart nog att framhäva allt fint, ibland läggs bilder ut på rum med fönster med nerdragna persienner och när man är på plats och kollar är det jättefin utsikt som dolts där bakom! 

Sen är det inte – för den vidskeplige – att rekommendera att alltid göra som jag: att envisas med att skriva kontrakt och betala/få betalt på ”luras-dagar” eller otursdagar. Men förra gången gick det bra, jag sålde huset 1 april men inte var det en lögn, nejdå. Affären fullföljdes med förväntat resultat.
Och idag informerar Svenska Magasinet mig att denna dag, tisdagen den 13:e, är Spaniens otursdag (”Så gör inga affärer tisdagen den 13:e…) och precis idag har jag gjort mitt livs viktigaste affär. Smart ju!
Jag har nämligen fixat mitt eget ”place in the sun”… Ja tur man inte är vidskeplig. Detta blir toppen, utsikten från balkongen är allt jag drömt om. Hoppas bara det inte är en dröm och att jag vaknar snart… 

Hasta luego, Jenny

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *