BIhagens Bikupa

Bloggen det surras om

bloggen det surrar om

När själen längtar hem till Spanien

av | mar 18, 2021

Det blir såhär att jag gör en Jonas Sjöstedt. Nej jag ska inte bli partiledare för V och stå och dela ut mat till hemlösa och hota med att avsätta regeringen för att sedan avgå. Nej men likt Sjöstedt ska jag vara åtskild från familjen en längre tid och få käka middag med dem genom dataskärmen. Eller jag kommer ju att få stortjejen med mig, snart 16 bast och snart gymnasieelev på Svenska skolan i Fuengirola! Coolt ju! Det är 10-åringen som blir kvar i Sverige med sin pappa. Grabben ville själv det.

Sjöstedt spenderade ett och ett halvt år ifrån (hela) familjen och det var hans kvinnas jobb som gjorde separationen nödvändig. Vietnam! Vilket äventyr! Jag ska ju bara till Spanien, det är ju skitnära i jämförelse… Det är en underdrift att säga att det blir NÅGRA resor för oss mellan Spanien och Sverige. (Det blir snart lättare att resa.)

Sonen har sett TV4-serien “A place in the sun” med mig miljoner gånger och kommer snart få en egen plats i solen. “A home away from home”. Det hoppas jag ska ge honom mycket glädje. Det är förresten en fördel att ha världens bästa, snällaste, mest omtänksamma exmake som jag har! Har jag sagt det? Synd för honom att han har världens subba till exfru bara, haha! Nä så illa är jag väl inte. Inte alla dagar.

Istället för att säga att jag gör en Jonas Sjöstedt skulle jag sagt att jag gör en Hannah Graaf, 4-barns-kändismamman som skilde sig och pendlade glatt (typ 2 år) mellan sina 2 barn som bodde i Sverige och sina 2 andra barn som bodde i Spanien. Nä herregud inte är jag den första som gör detta, jag är typ den sista i hela världen som gör detta. Inget speciellt alls.

Nedräkning nu. Vad blir det… Ca 3 veckor kvar till Fuengirola-jobbresan (happy days!) för att också hitta boende – jag ska förresten få titta på en lägenhet som mina fantastiska Svenska Magasinet-kollegor hittat åt mig! Gracias a todos los ángeles que me están cuidando!

Riktiga flytten blir ju nån gång efter dotterns examen, kanske 1 juli. Herregud. Min själ har befunnit sig i Spanien länge. Tänk! Snart får min fysiska kropp göra själen sällskap! Snart snart! Längtan som var stark för några år sedan har vuxit sig oliiidlig nu!

Hasta pronto! Muy pronto!

Kram Jenny

0 kommentarer