BIhagens Bikupa

Bloggen det surras om

bloggen det surrar om

Paddlar på – sen på bollen som vanligt

av | jan 15, 2022 | 0 Kommentarer

Vad är grejen med padel? Det har jag funderat på länge. Det dröjde ända till nu innan jag testade, som vanligt alltid lika pinsamt långt efter alla andra. Vi befinner oss i Los Pacos i Fuengirola, där miljoner bollar tycks svämma över alla planerna. Det surras och tjoas (enbart på spanska) och åldersspannet är brett bland utövarna.

Det kostar 10 euro per timme (=mycket billigare än i Sverige) och solen har precis kämpat sig igenom regnmolnen. Padelracketen känns lätt och smidig i handen, trots att den är så liten och knubbig, och humöret är på topp. Det är jag, dottern, min kompis och hennes dotter. Man ska ju vara 4 stycken men det är också allt jag vet vad gäller regler.

Betyget på denna – min första padelmatch – blir… Mittemellan. Don’t get me wrong, vi har en härlig timme med sol, rörelse och mycket skratt men det som drar ner betyget är besvikelsen över att det är så förbannat likt tennis så varför hypa skiten ur sporten? Jag kommer definitivt köra igen och jaa vem vet, kanske joinar jag då hypen och lovsjunger sporten. Det vill säga om jag börjar lära mig att spela efter reglerna.

För nu när jag läser på, förstår jag att man inte ska serva som man gör i tennis och inte låta bollen studsa av ren lathet mer än en gång.. Lite mer engagemang, tävlingsinstinkt och jävlaranamma så blir det nog bättre. Kanske jag blir lite svettig då också.

Även om våra egna regler med TVÅ bollar i spel samtidigt kändes uppkäftigt uppfriskande. Ja, ända tills jag fick en av bollarna rakt på nyckelbenet, aj! Man är ju inte så skelögd att man håller reda på vart båda bollarna rör sig…

Min kompis fick en hård boll rakt på hakan strax därefter. Hm. Kanske håller vi oss till de riktiga reglerna nästa gång. Den som lever får se

Hasta la vista baby och kram!

/Jenny

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *