BIhagens Bikupa

Bloggen det surras om

bloggen det surrar om

Påsklovspyssel för vuxna 🙂

av | apr 2, 2021 | 0 Kommentarer

Det är inte alltid man har tid att tänka efter. Man bara GÖR. Men nu när det är påskledigt har vi tid till eftertanke, eller hur? Så varför inte göra en moodboard? Det handlar om att klippa ut bilder/texter som tilltalar en, som får ens hjärta att “sjunga”, som känns inspirerande, roliga, vackra och/eller coola. Sätt dig bara ner och bläddra i några härliga tidningar, kanske Spañien Magasinet är en av dom, och ställ dig själv bara en enda fråga: “Vad gör mig glad?” Och börja klipp!

Jag är ju gammaldags och klipper rent fysiskt i fysiska tidningar och klistrar upp på nån stor kartongbit tills det blivit en färggrann, plottrig tavla som jag hänger upp på en spik på en vägg. Men det går lika bra att klippa och klistra digitalt och placera sitt digitala kollage på dataskrivbordet så man ser det varje gång man öppnar datorn.

För mig har kollaget blivit en vägvisare som hjälpt mig att utkristallisera mina mål och att nå mina mål. Det är ju inte alltid man har klart för sig rent intellektuellt vars man vill komma i livet och det är så lätt att bli distraherad och glömma vad som är viktigt. Suck, det är ju ett sånt sabla brus överallt, jämt får man miljoner intryck. Lätt är det att koppla på autopiloten och så, poff, har fem år passerat och, jaha, ja det blev ju som det blev liksom… Jag bara hängde med och hade inte så mycket val… On the contrary mis amigos. Gör. En moodboard. Nu.

På fotot syns min 15 år gamla moodboard som inte är helt aktuell längre, men så himla kul att spara, ta fram och se var jag befann mig vid den perioden i livet och inse att de där drömmarna jag hade, de förverkligade jag minsann! (Och de där drömmarna som jag inte uppnådde, de tar bara lite längre tid så de hänger med till nästa moodboard.) Efter ca fem år gjorde jag en ny moodboard och sedan ännu en. Jag har sparat alla tre. De är som dagböcker. Som ingen annan fattar helt än jag.

Ja, bilderna man klipper ut behöver inte vara tydliga, genomtänkta och smarta. Eller ens betyda något för andra, nej andra kan få helt andra associationer till ens bilder. Din moodboard ska ingen annan bry sig om! Du behöver inte förklara för nån varför du väljer just de bilderna. Det är din egen känsla för bilden som är viktig. Det kan vara en dikt, en fin plats, en skön stämning, något du vill ha mer av i ditt liv.

För mig är kollaget en positiv påminnelse om vars jag VILL ta vägen med mig själv, så att alla val jag gör går i den riktningen, mot mina drömmar. Behöver jag säga att mitt senaste kollage har en massa Spanienvibbar i sig? Por supuesto que sí.

By the way, husförsäljningen igår hos mäklaren gick bra, jag känner mig tio år yngre nu när jag inte är allvarstyngd husägare längre. La libertad! Freedom!

Saludos, Jenny

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *