BIhagens Bikupa

Bloggen det surras om

bloggen det surrar om

Rädslor, finns det sådana?

av | maj 5, 2021 | 0 Kommentarer

En bild från dagens skogspromenad, på snömögel, får illustrera dagens blogginlägg. Jag tänkte snacka om rädslor. Snömöglet ser lite ut som creepy spindelnät eller hur? Det är FYI en svampsjukdom som kan drabba naturen i fuktigt noll till åtta plusgrader-väder som det är i Piteå idag. Alltid lika äckligt. Okej, rädslor då… Jo jag fick faktiskt frågan när jag blev intervjuad av lokaltidningen om min drömflytt till Spanien (Piteå-Tidningen 24 april): “Är det något du är rädd för, orolig för, inför Spanienflytten?” Då borstade jag snabbt av mig frågan som om den vore en äcklig skalbagge som kröp på mig. “Pfff, nä för fan, nästa fråga”, ryste jag till. Inte för att jag uttryckte mig på det stöddiga viset, men du fattar.

Ja jag har blivit ganska bra på att undvika undergångstankar, rädslor och annat drama som sipprar förbi every now and then och försöker suga ut all skön energi ur mig. Bättre dodga the bullits och fokusera på sånt som känns glatt och spännande, tänker jag. Det blev också ett glatt och trevligt reportage.

Men okej, here goes, mina farhågor gällande Spanienflytten… Kommer jag klättra på väggarna av saknad efter min tioåring som blir hemma i Sverige med sin pappa? Blir det: “Ååååh lilla hjärtat!” Och psykbryt? Ska jag behöva vaddera väggar, golv och tak som om havsutsiktlägenheten vore en isoleringscell på psyket där jag skrikandes och slåendes – av saknad efter sonen – blir helt djävulsbesatt och klättrar i brygga upp på väggarna och innertaket som en bakåtvänd gigantisk spindel?

Nä jag känner faktiskt (irriterande nog kanske?) fullkomlig tillit och trygghet i att han har det så sjuhelsikes bra hos sin pappa och är SÅ glad att jag håller mig borta ett tag, för han är SÅ less på mig ändå. Jaja, inte alltid men ofta. “Pappa har bättre spel och dator och…” Jodå! Fast vi älskar ju varann såklart.

Sen bubblar såna här rädslor upp numera, som är lite mer banala… Som hur i h-vete ska jag hitta en lika bra vattenfast mascaraborttagare i Spanien som den jag äntligen hittat efter att ha gått igenom hela Piteås butikers sortiment? Det är skitsvårt hitta en bra och jag har slösat SÅ mycket pengar redan! Back to square one.

Ett annat orosmoment: Jag har en så bra tandläkare i Piteå, älskar honom! Hur ska jag hitta en lika bra i Spanien? Urk att behöva gå igenom 100 dåliga tandläkare igen! Aj!

Veckohandlingen på stormarknaden, den kommer jag att sakna, jag vet på vilka hyllor alla varor finns, nu måste jag lära mig nya rutiner, fan.

Och så lägenheten, den underbara havsutsiktlägenheten…Jag insåg häromdagen att hmmmmm… Havsutsikten har nog gjort mig blind, eller gett mig tunnelseende, för när jag besinnar mig och tittar på filmerna och fotona av lägenheten så är ena badrummet och balkongen verkligen i behov av renovering… Och ändå var den så dyr… Och det är gasflaskor att hantera där… Gasflaskor!!!

Jag är livrädd för gasflaskor, jag kan inte ens tända gasolgrillen på somrarna när vi ska grilla utan att hyperventilera och tro att jag ska sprängas i luften. Nu ska jag behöva använda gasspis! Byta ut eller fylla gasflaskor hela tiden! Paniken… Man kan säga att jag hade börjat misströsta lite angående detta, men vet du vad som hände idag? Den spanska mäklaren WhatsAppade mig om att nu håller min hyresvärd i Fuengirola på att installera electrical heating! Wow, cant believe my luck! Så nu slipper jag gasflaskor! Ja de byter gasspisen mot vanliga spisplattor också! Puh! Och att slippa står där med schampo i håret och vattnet blir iskallt och behöva gå och byta gasflaska… Wow! Slutet gott, allt gott.

Ok take care, byebye, kram jen.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *