BIhagens Bikupa

Bloggen det surras om

bloggen det surrar om

Skräpplock och spanskaplugg

av | maj 16, 2021 | 0 Kommentarer

“Mamma, det känns liksom bra att göra det här”, säger sonen när vi på vår promenad börjar samla skräp vi hittar runt om – och i – den lilla sjön, och kastar i sopkorgen. Por supuesto que sí. Sonen har ett hjärta av guld och… Talang för språk. Min sista vecka med barnen (på ett bra tag) blev en vecka med naturupplevelser, kramar, bara varande och filosoferande. Det var som att vi behövde njuta, känna, kraftsamla. Pratade mycket. Ja, det brukar automatiskt bli att vi pratar på engelska. Och spanskan börjar också komma ikapp så smått, iallafall litegrann.

Sonen har på eget initiativ lärt sig att säga jag heter Eddie, jag bor i Piteå, jag är 10 år, jag gillar gröt och hatar avocados… Såhär: Me llamo Eddie, vivo en Piteå, tengo diez años, me gusta la avena y odio los aguacates. 🙂 Och så kan han räkna till 100 på spanska. “Mamma lär mig mer”, sa han nyligen. Min spanska mammasjäl riktigt svämmade över av lycka! Viljan att lära, nyfikenheten, känslan av att det vore fan kul att kunna spanska! Mhm yes were getting there! Pronto!

För övrigt ligger jag såhär till i planeringen av resan: Appen Spanish Travelhealth är ifylld så mycket det går med infon de kräver om flygningen och vart jag ska bo. Sen fyller man i den sista delen 48 timmar före avresan; info om covidtestet (som jag bokat till på torsdag, som är mindre än 72 timmar före ankomst till Spanien, enligt kravet). Efter man gjort detta får man QR-koden som man ska ha redo att visa på flygplatsen.

En enda stor resväska ska jag ta med, plus handbagage. Gissa om jag rensat ut mycket?! En laptopdator är inköpt och bilen ska jag försöka få såld på blocket ASAP (hinner jag???). Sen så ser jag fram emot mina sex sista dagar i Piteå, fyllda med jobb (en massa massagekunder och så håller jag även en sista massagekurs för par i Piteå) och annat fix och tricks. Japp. Det är nära nu!

Un beso, Jenny.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *