BIhagens Bikupa

Bloggen det surras om

bloggen det surrar om

Snön lyser vit på taken – Raynaud är åter vaken 🙁

av | apr 23, 2021 | 0 Kommentarer

Helvetes jävla skitväder! Helvetes jävla skitfingrar! Och folk frågar varför jag flyttar till Spanien… 🤔 Fan. Kan inte skotta mer nu, Raynauds Syndrom har strypt blodet och fått mina fingrar och tår att tvär-dö igen. Då är valet; Nonchalera och amputera eller gå inomhus och sätta händerna i armhålorna. 🤔

Att det är 23 april och jul igen i Piteå är inget ovanligt. 🥶 Att fingrarna ser ut såhär är inget ovanligt. Vi är många nordbor som är vana att, hipp som happ, förlora känseln och funktionen i händer och fötter. Big deal liksom. Det går över. Men man kommer till en gräns när man tänker; I’m too old for this shit.

Anyway. Det finns ett ganska gulligt och enkelt ord på spanska som översätter det svenska, lite längre ”känslig mot kylan”: Friolero! Sött va?!

T.ex. såhär: Siempre he sido friolero. (Jag har alltid varit känslig mot kylan.)

En trist upplevelse hade jag dock förra veckan när jag befann mig i Spanien och promenerade ute en regnig dag: Raynaud överföll mig plötsligt och dödade mina fingrar! WTF? 😮

Jag som så länge befunnit mig uppe bland rosa moln där regnbågsfärgade enhörningar skuttade och lekte. 🌈 Jag trodde ALDRIG i min vildaste fantasi att Raynaud-attacker skulle existera i mina drömmars land! Ack vad jag bedrog mig. 😢 Nåväl. Jag visste visserligen att det kan bli rejält ruggigt på vintrarna i Spanien, även inomhus, men jag trodde aldrig Raynaud skulle hitta mig där. Mierda.

Frusna kramar, Jenny

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *