BIhagens Bikupa

Bloggen det surras om

bloggen det surrar om

To be och not to be – a bee – that is the question

av | feb 12, 2021 | 0 Kommentarer

Jag har egentligen hela livet varit som mästerboxaren Muhammad Ali som “dansat som en fjäril och stuckit som ett bi”. 🐝 Men det var först sommaren 2020, när jag tog det gamla släktnamnet Bihagen, efter min skilsmässa, som jag verkligen blev som ett bi. 🐝 Eller ska jag säga bi-ndgalen (det är när en person bli så heltokig att man måste binda personen). Nä då. Hursomhelst. Av alla efternamn jag hittade i min släkt, olika långt tillbaka i tiden, så var det Bihagen som kändes mest rätt. Det doftade nostalgiskt av min barndom, av min idylliska uppväxt och fina släkt i norr. Det kändes så rätt, för dessutom brinner jag för att rädda bina 🐝 och deras miljö = viktigt för allas vår överlevnad! Självklart är jag stolt medlem i Naturskyddsföreningen 🐝 som verkar för att bevara alla arter, superviktigt arbete! Och som du kommer att märka så gillar jag att skriva om “blommor och bin”. 💕

Så. Hur kom då Bihagens Bikupa till? Jo. Medan jag tränade på att skriva min nya autograf (Jenny Bihagen. Nä. Jenny Bihagen. Hm. Jenny Bihagen. Ja!) så tänkte jag att gud, bin är verkligen underskattade. Som den gamla journalist/krönikör jag är började det klia i skrivarfingrarna. Om folk INTE fattar vikten av bin, nyttan med bin, hur avgörande pollinatörer som bin är för mänsklighetens vara eller inte vara (“to bee or not to bee” som rubriken lyder), så ska jag skriva tjata om det tills läsarna spyr – precis som bina gör! De spyr ut nektaren de hämtat under arbetsdagen, det som blir till honung som vi äter… Ja, jag satt alltså bara och dagdrömde. Och då… Schwooop! Det var som om ett helt jävla företag plötsligt pressade sig ut ur min vagina: Bihagens Bikupa! Där ser man.  Life will find a way 🌱

Det var ingen svår förlossning, nä det här med bloggar och krönikor är ju inte rocket science direkt. Jag skrev ner det som surrade omkring 🐝🐝🐝 i mitt huvud, samtidigt som jag nynnande glatt på den gamla 60-tals hitten, du vet: “Let me tell ya ´bout the birds and the bees and the flowers and the trees and the moon up above, and a thing called love” (Jewel Akens, 1965).

I samarbete med Svenska Magasinets proffsiga personal (tack❣️) såg Bihagens Bikupa (tidningsversionen) dagens ljus i februarinumret av Svenska Magasinet som delas ut gratis i södra Spanien. Den går ju att läsa här på webben också. Så återkommer jag varje månadsutgåva där i tidningsformatet, samt att jag dyker upp i kvartalstidningen Spanien Magasinet som säljs i kiosker och på Readly. Och så skriver jag här på bloggen varje vecka och lite mer därtill.

Bihagens Bikupa är tänkt att vara som livet självt; ett underliggande allvar men mest flams och trams. Ja jag surrar på om mitt liv och min väg till Spanien helt enkelt.

Hasta luego, Jenny Bihagen

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *