Viva Suecia – svenska jordgubbar och svensk massage!

av | jun 5, 2022 | Allmänt | 0 Kommentarer

Jag gör som alla halvårsboende spaniensvenskar och spenderar högsommaren i Svea rike. 🇸🇪 Gud vad skönt att slippa alla semesterfulla skrikande britter, finnar och svenskar! (Spanjorerna är alltid småfulla och högröstade men det är vi ju vana vid.)  🍺🍺🍺

Sommarturisterna är droppen som får bägaren att rinna över. Åh vad jag längtar efter en Piteå-semester nu när högsommaren kommit till Fuengirola! Jag föredrar Funkan alla tider på året UTOM just i juni-juli. Men då bor jag ju mitt på stranden också bland barer och strandhak. Jo det är på gott och ont att bo på strandpromenaden. El Paseo Marítimo. Det är ju bästa platsen att bo på övrig tid på året. Nära till allt. Skola, jobb, shopping, strand, barer, vänner. Men nu! Urk!

Sommar 🌸🌸 är liksom vilotid för oss spaniensvenskar. Vi tar en vit månad, drar till Sverige där vädret på sommaren är mer tillåtande för träning, motion, jobb och umgänge.

På Solkusten är det helt outhärdligt nu om jag ska vara ärlig. Stressigt och svettigt. Inga lediga bord på restaurangerna. Alla ska äta de där jäkla grillade sardinerna (grejen här är att man äter dom alla månader som inte har bokstaven R i sig) och man får strandtennisbollar och volleybollar i huvudet och männens pösiga badbyxor flashar andra bollar man inte heller vill ha kastat i ansiktet… ”Hoja!” Som man säger när man vill beklaga sig i Tornedalen (som är platsen på jorden där jag växte upp). Eller: ”Huvva!” Som man säger i Piteå dit jag flyttade därefter. Eller: ”Coño” som man säger i Fuengirola där jag är nu… 🤪

Shit! Det är så varmt här nu så alla bresar och fläker ut sig så man önskar att solglasögonen var så mörka att de tog bort alla oönskade bilder som etsar sig fast på näthinnan.. 😎😖😎

Oh well. Snart hemma i Sverige igen. Familj och gamla vänner, kunder och sköna svala miljöer! Prisa Gud att jag får komma tillbaks snart! 🙏🇸🇪🥰

Svensk midsommar med svensk jordgubbstårta! Härligt ju! 🍓🍓 Hinner inte hem till detta just detta år så vi tar Plan B och bakar tårta på spanska råvaror här i Funkan istället. Och ser fram emot juli månad när vi befinner oss i Piteå igen.

Jag öppnar dessutom min massagesalong i Piteå i juli igen. Bokningsförfrågningar skickas enklast skriftligen till 0739-600525 eller jennybihagenmassage@gmail.com. 🙌💆‍♀️💆🏼🙏

Massörer är det förresten gott om här i Fuengirola. Man ser ofta thailändska kvinnor gå runt på stränderna och erbjuda massage. All heder åt dem. Det är ett tungt och krävande yrke. Heja er! Men thaimassage på stranden vill jag varken HA. Eller UTFÖRA. Själv. Det är ju sand överallt! Stekande sol! Rörig, störig miljö! Näh. Jag tackar vänligt men bestämt nej. Solbrännan svider. Man vill inte att sand ska gnuggas in då. 🙄😬 Om man inte har kniven mot strupen vill man inte arbeta i såna miljöer.

Jag föredrar massage bakom stängda dörrar. Där stämningen inte är strandpartyhetsig och atmosfären inte dunkar av reggaton-musik och barnskrik, då det inte luktar solkräm, mojito och sangria och man inte måste ha kontanter på sig… Vem har kontanter idag? Eh… Jo, alla jäkla spanjorer! Jaja, ge mig en stunds semester nu i Piteå Summer City så kan jag komma tillbaka till vardagen i Spanien sen. Vale. Nos vemos. Ciao.
🇪🇸❤️🇸🇪
/Jenny